Повечето от тези действия не представляват трудност и не изискват

...
 Повечето от тези действия не представляват трудност и не изискват
Коментари Харесай

Как да се увеличи мощността на автомобила без чужда помощ?

 

Повечето от тези дейности не съставляват компликация и не изискват външна интервенция

Повечето водачи избират по-мощните коли, като в тази ситуация не става дума единствено за обич към високите скорости, а за желанието за по-бързо ускоряване. То е потребно и при маневри в града и при изпреварване на мигастрала. Да направиш своята кола по-мощна не е чак толкоз комплицирано. 

В множеството случаи процесът изисква съответните знания и подготовка, както и съоръжение. И може да бъде осъществен от съответните профилирани сервизи. Ето какво предлага независимят специалист Максим Строкер на тези, които считат, че могат да се оправят и сами.

СМЯНА НА ФИЛТЪРА

Най-лесният метод за увеличение на мощнотта е понижаване на загубата на енерегия от мотора при притока на въздух. Стандартният филтър основава голямо противодействие на въздушния поток, по тази причина той може да бъде сменен с въздушен филтър с нулево противодействие. Увеличаване на мощността ще се получи, само че в случай че не се създадат и други усъвършенствания, той няма да се усети кой знае какъв брой.

ЧИП-ТУНИНГ

Следващата крачка е чип-туниг, само че за него ще се наложи посещаване при експерт, който схваща от тази материя. Той ще може да влезе в електронния блок за ръководство и да го препрограмира. Съответно „ облагата ” при мощността ще бъде към 10-20%, а цената – нарастване на разхода на гориво.

 Как да се усили мощността на автомобила без непозната помощ?

Официалните дилъри на нови коли не одобравят изключително сходен метод, а също така измененията в мощността би трябвало да бъдат узаконяване пред управляващите. Макар че последното рядко се случва и в документите на автомобила си остава остарялата мощ.

СМЯНА НА СВЕЩИТЕ

За да се подобрят параметрите на автомобила без намеси в неговата структура, може да се заменят свещите с по-качествени. Това във всички случаи няма да навреди на машината. Освен това има смисъл в мотора да бъде сипано масло за спортни коли и когато той се развърти до оптималните си обороти, ще може да даде няколко спомагателни конски сили.

БЕНЗИН С ПО-ВИСОК ОКТАН

В опитите за увеличение на мощността може да се премине и към потреблението на бензин с по-високо октаново число, който се предлага на съвсем всички бензиностанции. Преди това оаче запалването на мотора би трябвало да бъде настроено точно за сходно гориво, в противоположен случай интервенцията няма кой знае какъв смисъл.

КАТАЛИЗАТОР И АУСПУХ

Някои от водачите са на мнение, че катализаторите и заглушителите на ауспуха основават противодействие на излизащите газове, като по този метод губят скъпоценна сила. Затова ги премахат безусловно, като ги заменят с тръба на ауспуха. Обикновено нарастването е до 5 к.с., само че сигурно шумът, издаван от автомобила, ще е много по-голям. И може да докара до сериозен конфликкт както с полицията, по този начин и със съседите.

Снимки: Printerest
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР